Sunt multe persoane care nu stiu cum sa prepare un ceai corect si m-am gandit ca o astfel de postare ar fi foarte utila, scurta si utila cu cateva sfaturi.Inainte cand preparam un ceai puneam apa sa fiarba si plantele la un loc apoi cand imi aminteam opream focul, fara sa stiu ca nu este deloc bine ceea ce faceam. Intr-o zi a venit in vizita o foarte buna prietena a mamei mele care este de profesie medic dar se ocupa mai mult cu studiul plantelor. M-a rugat sa ii fac un ceai de sunatoare, zis si facut numai ca a stat la panda sa vada daca "ma pricep", normal ca atunci cand m-a vazut cum procedez mi
l-a aruncat la gunoi.
Se procedeaza asa:
- Punem cantitatea dorita de apa la fiert, (de ex. pt o cana de ceai folosim 2 lingurite de plante si 200ml apa)
- Asteptam ca apa sa dea in clocot (de preferat punem apa plata, apa de la robinet contine foarte mult calcar, am facut un experiment aici )
- Dupa ce apa a dat in clocot potrivim flacara aragazului la minim, adaugam plantele si oprim imediat focul.
- Acoperim ibricul sau vasul in care faceti ceaiul cu o farfuriuta.
- Lasam 10-15 minute acoperit apoi il strecuram,dupa ce il punem in cana la racit adaugam miere sau zahar dupa preferinte, (indicata este mierea, foarte sanatoasa)
Este important sa nu lasam plantele mai mult de 10-15 minute in apa fiarta pt ca pe cat sunt de bune pe atat pot fi si de daunatoare daca le lasam foarte mult timp, puteti sa faceti un experiment sa lasati plantele in apa timp de cateva ore apoi sa scurgeti apa, veti observa ca toata compozitia apei va fi foarte cleioasa.
2 comentarii:
ceea ce ai explicat tu este o infuzie,cea mai corecta forma de a bea
DA!
Trimiteți un comentariu