Pentru un bronz natural de nota 10

Publicat de Bubu Blog la 02:57
Buna fetelor, astazi stateam si ma gandeam cum as putea obtine un bronz natural fara sa ma ard la soare si care ar fi etapele cele mai simple de urmat, iata ce am gasit:

Exfolierea


Inainte sa incepi sesiunile de bronzare pe plaja sau pe marginea piscinei, trebuie sa iti exfoliezi cu grija pielea.
Exfolierea te ajuta sa indepartezi celulele moarte, iar bronzul va rezista mai mult timp. Daca ai deja o rutina regulata de exfoliere , nu trebuie sa exagerezi. O exfoliere prea puternica iti va expune pielea nepregatita la razele soarelui si risti sa-ti arzi pielea fara sa obtii bronzul dorit.
Acorda mai multa atentie coatelor, genunchilor si incheieturilor, unde pielea moarta poate ramane neobservata mai mult timp.

Hidratarea


Dupa exfoliere, hidrateaza-ti bine pielea inainte sa incepi procesul de bronzare.
Cand te bronzezi trebuie sa bei multa apa pentru a-ti ajuta pielea sa reziste radiatiilor ultraviolete si sa nu se usuce din cauza aerului fierbinte.
Bauturile alcoolice nu sunt recomandate in timpul in care te expui la soare dar, daca planuiesti sa bei oricum, nu bea nimic mai tare decat berea.
Aplica pe piele o crema de hidratare cu cel putin o ora inainte de a incepe sa te bronzezi, pentru a-i oferi pielii tale sansa sa se protejeze corespunzator de efectele negative ale radiatiilor ultraviolete.

Protectia impotriva radiatiilor solare


Daca tii la sanatatea ta, nu te vei expune prelungit la soare fara sa aplici o solutie de protectie impotriva razelor puternice ale soarelui.
Alege un factor de protectie (SPF) in functie de nuanta pieli tale, dar nu cobori niciodata sub 10. Cele mai bune produse de protectie au si efect hidratant. Multe produse contin si aloe vera, care iti va proteja si pielea, si bronzul odata obtinut.
Aplica lotiunea sau crema protectoare dupa fiecare iesire din mare sau din piscina.

 

Expunerea la soare


Pentru a-ti pune in pericol cat mai putin sanatatea, cele mai bune ore pentru bronzat sunt dimineata (8-10) si seara (17-20).
Evita expunerea la soare intre orele 10 si 14, deoarece nivelul de radiatii este de doua ori mai daunator pielii pe timpul verii in acest interval!
In functie de culoarea pielii, incepi expunerea la soare moderat: 30 de minute in prima zi pentru un ten normal, insa doar 10 minute pentru tenul foarte deschis la culoare.
Poti dubla timpul de expunere in fiecare zi, insa nu depasi limita de doua ore pe zi, avertizeaza dermatologii. Daca petreci mai mult de doua ore pe zi in incercarea de a obtine un bronz perfect, riscul de cancer de piele creste semnificativ.

Bronzul uniform


Pentru a obtine un bronz uniform, trebuie sa-ti schimbi pozitia la fiecare 15-30 de minute.
Tine cont de faptul ca diferitele zone ale corpului se bronzeaza in mod diferit.
Spatele si fata se bronzeaza cel mai usor, insa partile laterale ale corpului si partea din spate a bratelor se bronzeaza mult mai incet.
Evita expunerea prelungita la soare a gatului si a interiorului articulatiilor bratelor, zone foarte sensibile si predispuse la imbatranirea prematura a pielii.
Cu rabdare si atentie la nevoile pielii tale, poti obtine cel mai reusit bronz natural in aceasta vara.

Si ca sa va mai spun cateva trucuri pentru accelerarea bronzului natural ar trebui sa imi dati un pupic, dar va iert de data asta si va spun:
Prima idee ar fi ca inainte sa mergeti la plaja sau  in curte sau la strand sau oriunde ati vrea sa va bronzati, consumati un pahar de suc de morcovi, intr-o sticla cu pulverizator puneti sare si amestecati cu apa pana se topeste, stropiti pielea si bronz placut!


4 comentarii:

Ana Naghi on 23 iunie 2012 la 03:01 spunea...

eu ma bronzez si la umbra...mostenirea genetica

Bubu Blog on 23 iunie 2012 la 03:15 spunea...

Esti o norocoasa Ana!

Radu Adina on 26 iunie 2012 la 02:47 spunea...

eu am o piele alba...cand ma bronzez ma inrosesc :(.Acum am vazut ca de la soare mi-au iesit pe brate vreo 3 pete mici negre :(

Bubu Blog on 27 iunie 2012 la 11:12 spunea...

Da, soarele este foarte periculos, mie mi-au iesit pe fata cativa pistrui din cauza expunerii la soare :(

Trimiteți un comentariu

 

Bubu blog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting