Plante pentru o stare de bine

Publicat de Bubu Blog la 11:21






"Grijile de zi cu zi,alimentatia gresita,odihna insuficienta,calculatorul fac ca organismul sa faca fata din ce in ce mai greu tuturor acestor "agresiuni".Majoritatea oamneilor sunt vulnerabili la stres. Tot mai multi dintre noi cauta o solutie alternativa la dependenta de substantele si medicamentele anxiolitice, sedative. Fitoterapia ofera posibilati multiple de sustinere si adaptare a organismului. Plantele cu insusiri relaxante si calmante induc o stare placuta de liniste, ajuta la alungaea pe cale naturala a starii de oboseala mentala si stres."
 Spune Dr. Carmen, medic specialist MF.

                                1. Lavanda


Parte folosita: florile
Recomandari- datorita continutului bogat in ulei volatin, lavanda este un aromatizant puternic cu actiune antimicrobiana, antipastica, sedativa, neurotonica. Se utilizeaza intern, sub forma de infuzie sau tinctura, pentru actiunea carminativa si colerica, in tulburari digestive, in cefalee si ca stimulent general sub forma de potiuni, cu aromatizant si corectiv.

Cum se administeaza: 

Infuzie: - o lingurita de flori uscate de levantica la o cana cu apa clocotita.
Tinctura: - in 50 ml alcool de 60-70 celsius se pun la macerat 200g flori de levantica, tinandu-se la loc racoros timp de 30-40 zile, dupa care se filteaza.
Ulei esntial: - se gaseste la magazinele cu profil si e bun pt masaj sau aromaterapie.
ALTE RECOMANDARI: - Masca contra seboreei si porilor dilatati: 4 linguri infuzie de flori de levantica, o lingura cu amidon, o lingura cu tarate de grau. Se amesteca pana se obtine o pasta de consistenta smantanii,care, aplicata pe fata, va fi tinuta 15 minute, dupa care va fi scoasa cu apa calduta.



                                    2.Portocala

               

Parte folosita - fructele,florile,frunzele
Recomandari: uleiurile esentiale continute de portocala au o actiune calmanta asupra stomacului, in special in stari de nervozitate. De asemenea, uleiul de portocala, in general, stimuleaza bila si ajuta la digestia grasimilor. Inlatura colicile si flatulenta, incurajeaza peristalismul si ajuta in caz de constipatie. Mirosul sau placut este benefic impotriva stresului, tensiunii nervoase, durerilor de cap, oboselii. Este detoxifiant si are efect de curatare, incurajand eliminarea fluidelor in exces si a produsilor metabolici daunatori. Poate fi utilizat si pt reducerea celulitei.
Cum se administreaza:
Ulei esential: - il gasesti in magazinele de specialitate si se poate folosi sub forma de masaj si sub forma de aromaterapie in candele si bai.
ALTE RECOMANDARI: - Uleiul din florile de portocal are efect curativ in cazurile de soc psihic sau in cazul afectiunilor cauzate de frica patologica.


3 comentarii:

Calin Andreea Daniela on 10 iunie 2012 la 21:57 spunea...

Apropo de portocala, baietelul meu racea des, dar de cand i-am dat cate o portocala pe zi , nu mai are probleme...

Bubu Blog on 10 iunie 2012 la 22:00 spunea...

Da, intr-adevar, portocalele sunt foarte bune si pt raceala si prevenire, sunt bogate in vitamine si contin foarte mult suc ceea ce duce si la mentinerea lichidelor in corp.

Cornelia on 16 iulie 2012 la 23:46 spunea...

Ai mare dreptate în ceea ce spui.Sunt multe plante care au efecte miraculoase.As putea da multe exemple, dar observând ca blogul tău e mai mult despre întreținere corporala îmi permit să amintesc despre gălbenele, sunătoare, mușețel.Dacă ești interesata de lumea plantelor poți urmării blogul meu. Bafta!

Trimiteți un comentariu

 

Bubu blog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting