Ce spun unghiile despre sanatatea ta

Publicat de Bubu Blog la 11:32
Reacții: 
Unghiile nu numai ca ofera eleganta mainilor tale, mai ales daca sunt ingrijite, dar iti pot da si o serie de indicii despre sanatatea ta.
Cele sanatoase ar trebui sa fie semi-transparente, de un roz luminos, netede si cu acea semiluna alba sub cuticula; orice alta modificare poate trada o boala pe care o ai in corp. La ce anume ar trebui sa fii atent:

1. Daca unghiile apar in intregime albe sau cu pete albe, in afara de faptul ca ar putea fi si ceva inofensiv (multe femei au punctulete albe pe unghii), ar putea fi vorba de boli de inima, insuficienta renala, ciroza hepatica, tuberculoza, diabet, artrita reumatoida. 
2. Unghiile care sunt albicioase, cu o banda roz-roscata in partea de sus, pot indica ciroza hepatica, malnutritie, diabet, hipertiroidism sau chiar existenta virusului HIV in organism.

3. Jumatatea de jos a unghiei apare alba, iar jumatatea de sus are o culoare roz inchis spre maro. Un astfel de aspect ar putea fi cauzat de afectiuni renale sau virusul HIV.

4. Liniile albe orizontale, determinate de fragmentari microscopice in cresterea unghiilor, pot avea legatura cu probleme de inima, boala Hodgkin, insuficienta renala sau otravire cu arsenic, taliu ori alte metale grele.

5. Liniile verticale, subtiri, de culoare rosu inchis sau maro pot fi cauzate de ciroza, tratament cu contraceptive orale, sarcina, ulcer peptic, artrita reumatoida, vasculita.

6. Unghiile care sunt de culoare galben spre portocaliu si subtiri pot trada limfedem si bronsiectazie.

7. Daca acea portiune alba de sub cuticula, sub forma de semiluna, este roscata, ar putea fi vorba de intoxicatie cu monoxid de carbon, insuficienta cardiaca, urticarie cronica, ciroza sau psoriazis.

8. Cand cresterea unghiei este perturbata din anumite cauze interne apare o denivelare orizontala. Acest lucru poate indica o boala arteriala periferica, psoriazis, infectii sistemice sau traumatisme.

Ce spun unghiile despre sanatatea ta

9. Unghiile care incep sa aiba forma de lingurita, devenind concave, albicioase si casante pot trada hipertiroidism, malnutritie, expunere constanta la solventi pe baza de petrol, carente de fier.

10. Tesutul moale din jurul unghiilor poate deveni poros, desprinzandu-se de unghie. In acest caz poate fi vorba de un nivel scazut de oxigen in sange, bronsita cronica, boli cardiace congenitale sau boli pulmonare.

4 comentarii:

Calin Andreea Daniela on 20 iunie 2012, 22:58 spunea...

wow! cate pot transmite unghiile...cred ca de-acum o sa stau numai cu ochii pe unghiile celor din jur :D

Bubu Blog on 21 iunie 2012, 02:23 spunea...

hihihihi

Radu Adina on 26 iunie 2012, 02:51 spunea...

ce mi -am mai analizat unghiile .Din fericire nu se potrivesc nici unei categorii de mai sus

Bubu Blog on 27 iunie 2012, 11:10 spunea...

Si eu am facut la fel dupa ce am citit :))

Trimiteți un comentariu

 

Bubu blog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting